"Sinds 2016 mag ik samenwerken met Alessandra Mignardi van Stil Afscheid. Wij zijn met elkaar in contact gebracht door een familie voor wie de uitvaart mocht begeleiden, en ik ben hen dankbaar dat zij Alessandra op mijn pad brachten.
Alessandra is een integere vrouw, die de kunst verstaat om zichtbaar onzichtbaar aanwezig te zijn bij een afscheid, en zij is op sublieme wijze in staat om een prachtig sfeerbeeld te maken van de intensiteit van een afscheidsdag.
Mooie, dierbare en innige momenten worden op integere wijze weergegeven. Inmiddels hebben we al heel wat afscheidsmomenten mogen vastleggen in onze samenwerking, en steeds ben ik weer geraakt door de intense emotie die het oproept bij de nabestaanden. Vaak twijfelen zij vooraf of zij het afscheid zullen vastleggen met fotografie, maar als zij door Alessandra een reportage hebben laten maken zijn zij zeer geraakt en dankbaar dat het belangrijke moment zo mooi is weergegeven.
Naast prachtige fotoboeken maakt Alessandra ook heel intense beeldende verhalen van de uitvaartdag, met daaronder de muziek die in de afscheidsplechtigheid gebruikt werd. Daarmee wordt een beeldende weergave in verhalende vorm gemaakt die zeer intens wordt ervaren. Een onvergetelijke dag wordt op empatische wijze door Alessandra vastgelegd, en zo vormt dit een o zo belangrijke bron van troost voor de tijd na het afscheid."
Els Barnhoorn - Funeral Planner
"Lieve Alessandra,
Wat een mooie en hartverwarmende reportage van de begrafenis van mijn mam. Ik heb met tranen in mijn ogen de video al heel wat keren gezien. Wat ben ik blij dat jij het zo mooi heb vastgelegd voor ons. Ik heb geen woorden voor hoe veel dit voor mij betekent. Heel erg bedankt!
Lieve groet"

"Wat een mooie foto’s, ik zit ze met tranen in mijn ogen te bekijken. Het was een speciale maar verdrietige dag. Ik herleef het helemaal met de mooie foto's die je gemaakt hebt. Deze dag zal me altijd bij blijven zeker met die mooie foto's. Dank je wel."

"Hoi Alessandra, Ik heb zojuist de foto's gedownload en heb ze aan mijn vader laten zien. De foto's zijn prachtig en we zijn blij om met deze foto's een mooie herinnering aan de uitvaart te hebben.
Heel erg bedankt."

"Tijdens de begrafenis merkte ik Alessandra niet op. Toch zag zij kans prachtige, sfeervolle en rake foto's te maken, van het geheel en van details. Het was een mooi afscheid. Het is een enorme troost dat terug te zien. Bedankt Alessandra."
"We willen je super bedanken voor deze mooie foto's! We zijn erg blij dat we je hebben gevraagd dit te doen, dit heeft voor ons zoveel waarde!
We hebben de foto's deze avond met z'n allen bekeken en we zullen er een mooi album van gaan maken.
Nogmaals hartelijk dank!
lieve groet"

"Dank voor je aandacht en je aandeel in de prachtige uitvaart van mijn lieve vrouw.
Ik heb nu vele fotoherinneringen voor kinderen en kleinkinderen."

"Prachtige foto's.  Enorm bedankt!"

"Namens de familie wil ik jou heel hartelijk danken voor de prachtige fotoreportage! Jij hebt zeker de liefde voor onze vader kunnen vastleggen. De foto's zullen voor ons voor altijd een dierbare herinnering zijn aan de mooie uitvaartdienst. Ook danken wij jou voor de wijze waarop je de foto's - op gepaste afstand - hebt genomen. Nogmaals veel dank."

“Het waren heftige, maar ook mooi dagen. Het zo terug zien is ook goed voor de verwerking”
“Hartelijk dank, ik heb je aanwezigheid niet eens opgemerkt”

“Heel aangrijpend, maar ook heel mooi! Wij zijn blij dat we het op foto hebben. Je hebt prachtige en ook hele discrete foto's gemaakt”

“Je hebt het afscheid van mijn vader perfect vastgelegd.... De emoties van de ceremonie komen weer helemaal tot leven tijdens het kijken. En de opluchting die wij voelde is ook duidelijk terug te zien tijdens de drankjes in de tuin. Dankjewel voor de extra toegevoegde foto's en de muziek op het einde; het zorgt toch voor een soort van happy ending!”

 “Ik moet heel eerlijk zijn, in het begin wilde ik helemaal geen fotograaf erbij hebben tijdens de begrafenis. En nu dat je de hele dag met ons hebt doorgebracht, ben ik ontzettend blij dat ik toch van gedachte ben veranderd”
Back to Top