Alessandra is een buitengewone fotografe! Ze heeft de gave om ongezien prachtige beelden te schieten. Ik ben haar super dankbaar voor de herinneringen die ze heeft vastgelegd tijdens de uitvaart van mijn vader. Beelden waar ik nog regelmatig naar terug kijk.

Daarnaast heeft Alessandra het talent om te 'schrijven met licht'. In haar creatieve vak schiet ze foto's zoals de oude meesters het licht hebben gezien: Rembrandt, Caravaggio en bijvoorbeeld Velázquez.

Wij danken haar nogmaals voor de foto's die ze tijdens de uitvaart van 'Ons Pap' heeft geschoten.
"Sinds 2016 mag ik samenwerken met Alessandra Mignardi van Stil Afscheid. Wij zijn met elkaar in contact gebracht door een familie voor wie de uitvaart mocht begeleiden, en ik ben hen dankbaar dat zij Alessandra op mijn pad brachten.
Alessandra is een integere vrouw, die de kunst verstaat om zichtbaar onzichtbaar aanwezig te zijn bij een afscheid, en zij is op sublieme wijze in staat om een prachtig sfeerbeeld te maken van de intensiteit van een afscheidsdag.
Mooie, dierbare en innige momenten worden op integere wijze weergegeven. Inmiddels hebben we al heel wat afscheidsmomenten mogen vastleggen in onze samenwerking, en steeds ben ik weer geraakt door de intense emotie die het oproept bij de nabestaanden. Vaak twijfelen zij vooraf of zij het afscheid zullen vastleggen met fotografie, maar als zij door Alessandra een reportage hebben laten maken zijn zij zeer geraakt en dankbaar dat het belangrijke moment zo mooi is weergegeven.
Naast prachtige fotoboeken maakt Alessandra ook heel intense beeldende verhalen van de uitvaartdag, met daaronder de muziek die in de afscheidsplechtigheid gebruikt werd. Daarmee wordt een beeldende weergave in verhalende vorm gemaakt die zeer intens wordt ervaren. Een onvergetelijke dag wordt op empatische wijze door Alessandra vastgelegd, en zo vormt dit een o zo belangrijke bron van troost voor de tijd na het afscheid."
-Els Barnhoorn - Funeral Planner
Alessandra was heel fijn in haar aanwezigheid tijdens de afscheidsdienst van mijn vader. We hebben er geen erg in gehad dat ze er was. De foto's zijn prachtig, liefdevol, emotioneel en heel waardevol. Er zijn momenten vast gelegd waarvan wij niet meer wisten dat ze plaats gevonden hadden. Alessandra heeft het afscheid mooi weergegeven en de meest waardevolle momenten precies vast kunnen leggen. 

Onze jongens (3 en 4jaar) kunnen hun eigen verhalen vertellen door middel van de foto's. 

Wij kunnen iedereen aanraden om bijzondere, emotionele en liefdevolle momenten vast te laten leggen. 
Dit doen we bij een geboorte en bruiloft, dus waarom niet bij een afscheid.
Wij raden Alessandra aan om bijzondere momenten vast te laten leggen en op een mooie manier terug te kunnen kijken op een verdrietige gebeurtenis. Iedereen die iemand heeft verloren kan beamen dat je de dagen van afscheid geleefd wordt en niet alles meer kan terughalen. Laat Alessandra je helpen door het afscheid daarna bewust mee te maken en te kunnen verwerken. 
-Inge-
"Alessandra heeft ons in het hart geraakt met haar liefdevolle aanwezigheid bij ons thuis en tijdens de dienst. Nog steeds krijgen wij complimenten over de prachtige foto’s en het fotoalbum die ze voor ons heeft gemaakt. En tevens de mensen die jou hebben gezien, zeggen wat een warme vrouw jij bent. Wij hebben veel bewondering voor wat ze doet, want het maakt veel impact door het op zo’n professionele en kunstzinnige manier vast te leggen. Haar klantvriendelijkheid is uitmuntend. Jij bent geweldig en wij zijn zeer dankbaar dat jij dit voor ons hebt gedaan".
Toen de begrafenis ondernemer mij vroeg of ik wilde dat er foto`s werden gemaakt tijdens het afscheid van mijn man, was ik daar aanvankelijk niet voor. Maar gelukkig heb ik mij bedacht. Ik koester nu de foto`s en het fotoboek. De dag zelf was ik zo verdrietig dat veel mij is ontgaan en door de foto`s kan ik nu toch alles terugzien. 
De wijze waarop Alessandra Mignardi werkt is heel bescheiden en terughoudend. Je merkt niet dat zij bezig is. Dat hoorde ik ook van anderen. Velen hebben niet eens gemerkt dat zij er was, zelfs!
Het resultaat is prachtig. Zij heeft oog voor welke beelden belangrijk zijn. En hoe ze die het mooist kan weergeven, zonder dat het mooier wordt gemaakt dan het was. 
Ik ben heel erg blij dat Alessandra het afscheid van mijn man heeft vastgelegd en beveel haar 100% aan.
-Liesje Reuser-
"Lieve Alessandra,
Wat een mooie en hartverwarmende reportage van de begrafenis van mijn mam. Ik heb met tranen in mijn ogen de video al heel wat keren gezien. Wat ben ik blij dat jij het zo mooi heb vastgelegd voor ons. Ik heb geen woorden voor hoe veel dit voor mij betekent. Heel erg bedankt!
Lieve groet"

"Wat een mooie foto’s, ik zit ze met tranen in mijn ogen te bekijken. Het was een speciale maar verdrietige dag. Ik herleef het helemaal met de mooie foto's die je gemaakt hebt. Deze dag zal me altijd bij blijven zeker met die mooie foto's. Dank je wel."

"Hoi Alessandra, Ik heb zojuist de foto's gedownload en heb ze aan mijn vader laten zien. De foto's zijn prachtig en we zijn blij om met deze foto's een mooie herinnering aan de uitvaart te hebben.
Heel erg bedankt."

"Tijdens de begrafenis merkte ik Alessandra niet op. Toch zag zij kans prachtige, sfeervolle en rake foto's te maken, van het geheel en van details. Het was een mooi afscheid. Het is een enorme troost dat terug te zien. Bedankt Alessandra."

“Het waren heftige, maar ook mooi dagen. Het zo terug zien is ook goed voor de verwerking”.
"We willen je super bedanken voor deze mooie foto's! We zijn erg blij dat we je hebben gevraagd dit te doen, dit heeft voor ons zoveel waarde!
We hebben de foto's deze avond met z'n allen bekeken en we zullen er een mooi album van gaan maken.
Nogmaals hartelijk dank!
lieve groet"

"Dank voor je aandacht en je aandeel in de prachtige uitvaart van mijn lieve vrouw.
Ik heb nu vele fotoherinneringen voor kinderen en kleinkinderen."

"Prachtige foto's.  Enorm bedankt!"

"Namens de familie wil ik jou heel hartelijk danken voor de prachtige fotoreportage! Jij hebt zeker de liefde voor onze vader kunnen vastleggen. De foto's zullen voor ons voor altijd een dierbare herinnering zijn aan de mooie uitvaartdienst. Ook danken wij jou voor de wijze waarop je de foto's - op gepaste afstand - hebt genomen. Nogmaals veel dank."
“Hartelijk dank, ik heb je aanwezigheid niet eens opgemerkt”

“Heel aangrijpend, maar ook heel mooi! Wij zijn blij dat we het op foto hebben. Je hebt prachtige en ook hele discrete foto's gemaakt”

“Je hebt het afscheid van mijn vader perfect vastgelegd.... De emoties van de ceremonie komen weer helemaal tot leven tijdens het kijken. En de opluchting die wij voelde is ook duidelijk terug te zien tijdens de drankjes in de tuin. Dankjewel voor de extra toegevoegde foto's en de muziek op het einde; het zorgt toch voor een soort van happy ending!”

 “Ik moet heel eerlijk zijn, in het begin wilde ik helemaal geen fotograaf erbij hebben tijdens de begrafenis. En nu dat je de hele dag met ons hebt doorgebracht, ben ik ontzettend blij dat ik toch van gedachte ben veranderd”
"Op het moment dat het prachtige fotoalbum werd bezorgd kon ik geen woorden vinden om aan te geven hoe mooi alle details waren weergegeven. Alessandra en ik hadden elkaar niet eerder ontmoet en toch wist ze precies die facetten van de uitvaart weer te geven die voor mij belangrijk waren. 
En dan ging het niet alleen om de personen maar ook de entourage van kerk en omgeving
Alessandra is onzichtbaar aanwezig en heeft een bijzonder oog voor detail. Het is écht een aanrader om de uitvaart op deze manier in beeld te brengen. Zeker ook voor (achter)kleinkinderen. 
Tijdens de productie van de afgesproken producten is er een geweldige communicatie met Alessandra. Zowel per mail, telefonisch als per app. Het was fijn samenwerken met als resultaat een fantastische herinnering aan de uitvaart van mijn vader. Ik wens haar nog veel tevreden klanten toe." -Monique-

"Alessandra voelt heel goed je verdriet. Ze heeft een prachtige fotoreportage gemaakt op papier en op stik. Het fotoboek en de stick zijn van hoogwaardige kwaliteit. 
De dag van het afscheid heeft zij foto's gemaakt zonder dat je haar opmerkt. Ze is overal en toch merk je haar nauwlijks op. 
Zonder dit prachtige fotoboek zou ik nooit gezien hebben wat er op die dag allemaal gebeurde. Ze heeft dit prachtig vorm gegeven.
Het mooiste fotoboek wat er voor ons ooit gemaakt is met dierbare herinneringen aan onze lieve zoon Dirk. "
-Familie Vingerhoets-

"Mooie fotos. Rustige manier van aanwezig zijn en fotograferen.Een mooi verzorgd fotoboek om in terug te kijken.Dit heeft ze gedaan voor mijn schoonmoeder en voor mijn zwager."
-Mieke Honen-
"Voor ons heeft Alessandra op een liefdevolle professionele manier het afscheid eerst van Vader en later van Moeder in beeld gebracht. Ze bereid alles goed voor en is tijdens het afscheid onzichtbaar aanwezig. Het eindresultaat is dan ook een mooi herinneringen document.Dank je Alessandra".
-Doreth Eijkens-
"Bescheiden , niet opvallend , heerlijk om een revieuw te hebben in de vorm van een boekje met fotos, zij weet de emotie vast te leggen op een bescheiden manier.. Een aanrader voor eenieder"
-Monique Brouwers-

Alessandra heeft ervoor gezorgd dat we een heel mooi souvenir hebben van het afscheid van onze papa. Ze is zeer attend en professioneel en heeft een fantastisch oog als het gaat om haar vak, grazi mille!
-Liesbeth Ausems-
Back to Top